Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty kiszonej i jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
cukier 2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
cebula 1/2 szt.
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty kiszonej i jabłka

Kapusta nie może być mocno kwaśna, pokroić ją drobniej, dodać jabłko starte na tarce jarzynowej o dużych oczkach, oraz drobno pokrojoną cebulę, dodać szczyptę soli, 2 łyżeczki cukru, oraz 2 łyżki oliwy z oliwek, posypać pieprzem, dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak