Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiesiel malinowy stasia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 50 dag
woda 3/8 litra
mąka ziemniaczana 6 dag
woda 1/8 litra
cukier do smaku
Mleko z cukrem do polania
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: kiesiel malinowy stasia

Przebrać owoce wypłukać na cedzaku, osączyć, zalać wrzącą wodą, ugotować, przetrzeć, podgrzać. Mąkę rozmieszać z zimną wodą, wlać na gorący przecier, zagotować mieszając, dodać cukier do smaku, przelać do salaterek ostudzić. Polewać sosem waniliowym lub ocukrzonym mlekiem z dodatkiem żółtka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak