Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona z białym winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 600 g
masło do smażenia 40 g
cebula 1 szt
woda 1/2 litra
sól 1-2 łyżeczki
białe wino do smaku
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona z białym winem

Kapustę szatkujemy. Podgrzewamy masło i przysmażamy na nim drobno posiekaną cebulę. Dodajemy kapustę i zalewamy wodą. Dosypujemy sól, kminek, białe wino i gotujemy koło 20 minut. Podajemy jako dodatek do mięs pieczonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak