Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz szczypta
mąka 2 łyżki
masło 40 g
filet z dorsza 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz

Wyciskamy sok z cytryny, skrapamy nim fileta. Posypujemy solą, pieprzem, obtaczamy w mące i smazymy z obu stron na rozgrzanym maśle.

PS: Rybę najlepiej smazyc napierw z wewnętrznej jej strony, potem dopiero stronę zewnętrzną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 02.04.2011 23:48
smaczna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak