Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw Mirka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1200 gr
marchew 5 szt
cebula biała 5 szt
czosnek 1 główka
pomidory krojone z puszki 2 puszki
ryż 50 dkg
rodzynki 5 dkg
rosolek w kostkach 2 kostki
przyprawy do smaku
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw Mirka

mięso pokroić w kostkę jak do gulaszu , obsmażyć na silnym ogniu na oleju. Mięso przełożyć do wysokiego garnka . Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plastry podsmażyć na oleju na zloty kolor i warstwę tą uformować w garnku .Kwaśne jabłka obrać pokroić w ósemki i do garnka . Marchew obrać i zetrzeć na grubej tarce i do garnka.Pomidory łącznie z zalewą wlać do garnka Wszystko zasypujemy suchym ryżem dodajemy rodzynki i przyprawy \\sól pieprz ziele angielskie chili kurkumę\\Wszystko zalewamy rosołkiem wołowym , tak by nad zawartość sięgał on około 2 cm . Przykryty garnek wstawić do piekarnika na około 90 minut w . 180 st . po wyjęciu wszystko dokładnie wymieszać -podawać z dużą ilością zieleniny .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 02.04.2011 14:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak