Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier 3 łyż
kakao 3 łyżeczki
pomarańcza

Przepis i sposób przygotowania na: krem czekoladowy

z żółtek i cukru ubijamy kogel mogel. Pomarańcze sparzamy wyciskamy sok i ścieramy skórkę. Żelatynę namocz by spęczniąła w 3 łyż wody. Gdy żelatyna ostygnie dodajemy skórkę i utarte jajka sok z pomarąńczy oraz kakao wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę i lekko mieszamy. Wstawiamy przelane do salaterek i schładzamy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.01.2013 17:20
mozemy dodać do ciasta a oto efekt
patusia 02.04.2011 14:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak