Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone o,75 dag
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
pietruszka zielona 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1 litr
bulion 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpy

Cebulki pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa mielonego.Natkę umyć i pokroić drobniutko i także dodać do mięsa.Przyprawić solą i pieprzem.Formować małe kulki.Zagotować wodę i wrzucić do niej kostkę bulionu.Wkładać kulki mięsne do bulionu.Gotować na małym ogniu do miękkości.Po czym dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze gotować na małym ogniu z 10 minut.Podawać z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 14.02.2012 11:01
mniam
KuchniaMajster67 06.11.2022 17:01
Panie we pan se lepiej grochałki przysmaż na tłuszczyku skwarki z kiełby z pampuchami i kapuchą to palce lizać panie
senninha 11.02.2012 16:25
wyglądają tak smakowicie :)
Grazyna0211 04.11.2011 16:39
fajne
Tika4444 17.06.2011 10:04
śliczne te pulpy, dzis chyba zrobię
Krystyna32 07.06.2011 13:00
extra
Motorek 22.05.2011 20:49
super
anja3107 17.05.2011 16:16
bardzo fajne
Edyta38 27.04.2011 14:42
pycha
Marzena34 21.04.2011 15:03
miało być drobiażdżków,he he
Marzena34 21.04.2011 15:02
pare srobiażdżków a zwykłe mielone ma wspaniały smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak