Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z czerwonej papryki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidory 3 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
mozzarella 15 dkg
cukier szczypta
bulion drobiowy 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z czerwonej papryki

Pomidory przelewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry i kroimy na ćwiartki,z papryki usuwamy gniazda nasienne myjemy i kroimy w kostkę,cebulę kroimy w pół plasterki.W rondelku rozgrzewamy oliwę i szklimy cebulę,następnie dodajemy paprykę i chwilkę smażymy mieszając,następnie dodajemy usiekany czosnek i pomidory i wlewamy gorący bulion,doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu 35 min.Wszystko miksujemy i doprawiamy do smaku i dodajemy utarty z przecierem pomidorowym starty ser i majeranek. Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak