Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na szybcika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały )
masło lub margaryna 5 dag
cebula 1 szt
pieczarki 13 dag
sok z połowy cytryny
koniak 50 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na szybcika

Kurczaka podzielić na 8 porcji, rozgrzać na patelni tłuszcz 3 dag.Na silnym ogniu obrumienić kurczaka na złoty kolor.W rondlu stopić resztę tłuszczu i włożyć porcję kurczaka.Dodać posiekaną cebulę, wlać koniaki zapalić.Dodać pokrojone w plasterki i skropione sokiem cytrynowym pieczarki,liść laurowy, sól i pieprz.Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 25 min.Wyjąć kurczaka na półmisek, wywalić liść laurowy i posypać posiekaną pietruszką.Podawać z groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 02.02.2012 15:19
szybko i pysznie
justyna54 07.06.2011 22:46
ciekawy przepis
kanu83 04.06.2011 09:04
elegancki ten kurczaczek
Grazyna0211 19.05.2011 14:24
super!
Ania67 10.05.2011 15:31
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak