Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka Asi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
ziemniaki 1 kg.
jaja 2 sztuki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka Asi

Z podanych składników zagnieść ciasto.Na stolnicy wałkować je w cienkie rulony i kroić na skos.Zagotować wodę a garnku,osolić i wkładać kopytka.Ciągle mieszać,żeby się nie posklejały.Gotować do miękkości.Podawać z sosem grzybowym.Pyszne są tez odsmażane na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 29.08.2012 08:38
uwielbiam kopytka :)
joanna43 27.05.2012 18:56
fajne takie podsmażane
kate.500 11.02.2012 11:54
super
rafalanka 19.09.2011 18:09
smaczne
ronald88 10.07.2011 09:27
super
Marzena34 04.07.2011 21:15
pyszne
Justyna Jussstiii 27.06.2011 21:36
super
AgaS10 18.05.2011 11:05
sprawdzony,smaczny obiadek:)
Grazyna0211 09.05.2011 17:34
kopytka zawsze pycha!
Krystyna32 09.04.2011 07:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak