Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaśnica z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion wołowy 2 szklanki
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
grzyby suszone 5 szt
sok z kiszonej kapusty 1 szklanka
kapusta kiszona 25 dkg
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
cukier do smaku
woda 1 (przegotowana)
Liść lubczyku suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 7 ziarenek
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kwaśnica z grzybami

Umyte grzyby zalewamy przegotowaną wodą i odstawiamy na 2 godziny.,następnie gotujemy.Cebulę myjemy nie obieramy,obieramy marchewkę i pietruszkę wkładamy do rondelka i zalewamy gorącym bulionem,dodajemy listek laurowy,pieprz,ziele angielskie i lubczyk i doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu 30 min.Odcedzamy i łączymy z wywarem z grzybów z usiekaną kapustą i pokrojone w paseczki grzyby gotujemy 15 min,następnie wlewamy sok z kapusty i gotujemy następne 5 min,dodajemy roztarty z solą czosnek i mieszamy,doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 14.04.2012 20:24
oj zjadło by się taką prawdziwa kwaśnicę
Krystyna32 24.07.2011 09:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak