Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwas miodowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 400 gram
drożdże 13 gram
sok z cytryny 2 cytryn
skórka z cytryny 2 cytryny
woda 2 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: kwas miodowy

Wodę gotujemy i wymieszać ja z miodem a gdy przestygnie dodajemy drożdże skórkę i sok z 2 cytryn,wszystko mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 12 godzin,następnie filtrujemy przez gazę i rozlewamy do butelek,odstawiamy w chlodne miejsce na 4 dni.Przed podaniem wstawiamy do lodówki,najlepszy jest dobrze schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 24.11.2011 17:17
ciekawe
Krystyna32 18.05.2011 08:56
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak