Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
kukurydza w puszce 1 op
ser żółty 10 dag
mleko 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kukurydzą

Kukurydzę osączyć z zalewy, dwie łyżki masła rozpuścić na patelni i smażyć na nim kukurydzę, dodać zioła (tymianek i rozmaryn) smażyć razem ok 5 min. odstawć do wystygnięcia, nastęnie dodać jajko i starty ser.
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plastry, które nastęnie należyc lekko rozbić, i natrzeć solą i pieprzem, na każdy plasterek położyćłyżkę farszu z kukurydzy, zawinąć a następnie spiąc wykałaczką, zanudzyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony na małym ogniu. podawać z kaszą jęczmienna .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 14.04.2011 22:38
bardzo fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak