Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące nugaty

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 30 dkg
cukier 50 dkg
miód 0.5 szklanki
woda 1 szklanka
białko 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące nugaty

Cukier zagotować z wodą na gęsty syrop po czym delikatnie ciurkiem wlać miód.Białka ubić na sztywno i wlewać do nich powoli syrop ciągle ucierając by odklejał się od miski. Wrzucić pokruszone orzechy i masę wymieszać. Gotową masę wyłożyć na andruty i przyłożyć kolejnym andrutem. By masa nie odchodziła od wafli położyć na nie książkę by je obciążyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 10.10.2012 11:38
super smaczne
Ewelina47 28.09.2012 15:22
to musi być pyszniutkie
Juleczka20 10.07.2011 21:39
pycha
Mariusz10 03.04.2011 22:35
z orzechami, świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak