Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste placuszki krabowe z sosem słodko-kwaśnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki krabowe 200 g
mąka 2/3 szkl
woda 1/2 szkl
jajko 2 szt
sól 2 szczypty
sos słodko-kwaśny 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste placuszki krabowe z sosem słodko-kwaśnym

Rozdzielamy białka od żółtek do dwóch miseczek. Do białek wsypujemy 2 szczypty soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy mąkę i 1/2 szklanki wody, a następnie dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dodajemy więcej mąki lub wody, aby uzyskać lekko gęstą konsystencję ciasta naleśnikowego. Paluszki krabowe siekamy i dodajemy do ciasta. Otrzymaną mieszaninę przelewamy do białek, a następnie delikatnym ruchem łączymy, tak aby piana nie opadła. Smażymy małe placuszki na rozgrzanym oleju. Podajemy na ciepło z sosem słodko-kwaśnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 26.08.2012 19:37
muszą być pyszne :)
smakowita 18.07.2012 18:03
ale apetyczne !
Justa32 17.09.2011 13:54
ciekawe!!! nie jadłam
Iwona56 22.08.2011 19:43
świetny przepis
ZEWA 17.08.2011 21:10
fajny pomysl
ZEWA 17.08.2011 21:10
fajny pomysl
IlonaAlbertos 06.04.2011 15:30
Wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak