Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowiec (Dukanowy)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
słodzik w proszku 1 łyżka
otręby owsiane 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt naturalny 3 odtłuszczony
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
mleko w proszku 1/2 (odtłuszczone)
kakao 1/3 (odtłuszczone)

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowiec (Dukanowy)

Białka oddzielić od żółtek, otręby zmielić. Sypkie składniki (oprócz słodzika) wymieszać ze sobą. Żółtka utrzeć ze słodzikiem do białości, dodać jogurt i ciągle miksując wsypywać po łyżce sypką mieszankę. Na końcu delikatnie wmieszać do masy łyżką ubitą na sztywno pianę z białek. Przełożyć do foremki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu uchylić piekarnik i pozostawić ciasto do zupełnego ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 27.05.2011 11:25
super, nie wiedziałam, że taki znajde!
Karolina92 04.05.2011 11:13
wlasnie jestem na dukanie, przepis strzal w dziesiatke!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak