Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 4 łyżki
kminek 1/2 łyżeczki
sól
mąka 1 łyżka
wieprzowina 1 (z kością)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa z cebulą

Mięso płuczemy, osuszamy, posypujemy solą, kminkiem i mąką. Smazymy z każdej strony aż się zarumieni. Przekłądamy do rondla, podlwwamy kilkoma łyżkami wody. Cebulę szklimy na tłuszczu i dorzucamy do mięsa. Posypujemy pieprzem i resztą kminku. Dusimy ok 20 minut pod przykrycim na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak