Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne pączusie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 l
jajko 2 szt
woda gazowana 1-2 łyżki
cebula
pieprz
sól
karkówka 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne pączusie

Zmielone dobrze mięso wrabiamy z jajkiem, startą na tarce cebulą, czosnkiem, solą. Dodajemy wodę gazowaną. Wyrabiamy ciasto drożdżowe, lepimy małe kulki jak na pączki pozostawiając otwór w środku. Mięso nakładamy do środka łyżeczką, sklelamy boki (nie do konca). Pozostawiamu do wyrośnięcia, kładziemy na mocno rozgrzany olej i smazymy 4-5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak