zupa pieczarkowa

zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • bulion na żeberkach

    1,5 litra
  • marchewka ugotowana

    1 mala
  • śmietana

    2-3 lyzki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • koperek,szczypiorek,pietruszka

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

odpowiednio przygotowane pieczarki kroimy drobniutko i podsmazamy na patelni na masle.Dodajemy do gotujacego sie bulionu,wrzucamy posiekana ugotowana marchewke.Gdy grzyby beda juz miekkie wlewamy smietane i ewentualnie doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Posypujemy koperkiem lub szczypiorkiem,pietruszka...

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

11.07.2012 07:57
lobię

Mati3

26.04.2012 18:03
smaczna

Małgorzata113

10.06.2010 14:19
Zupa pieczarkowa jest zupą pasującą nawet na wyjątkowe okazje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat