Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka miszmasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 4 szt.
parówki 4 szt.
groszek konserwowy 0,5 puszki
śmietana gęsta 0,5 szkl.
żółty ser 15 dag
masło według uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka miszmasz

Ziemniaki pokroić w plasterki i połowę ułożyć jedną warstwą w naczyniu wysmarowanym masłem. Na nich ułożyć dwie parówki pokroione w talarki i posypać połową zielonego groszku. Następnie ułożyc jeszcze raz takie same warstwy z pozostałych składników.
Do śmietany wsypać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać i polać potrawę. Wierzch posypać startym żółtym serem i zapiekać około 15 min. w gorącym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 05.04.2011 08:45
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak