Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KONFITURA Z PŁATKÓW DZIKIEJ RÓŻY

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki dzikiej róży 1 kg.
cukier 1 kg.
cytryna 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: KONFITURA Z PŁATKÓW DZIKIEJ RÓŻY

Płatki róży umyć, zasypać dwoma szklankami cukru, dodać sok z cytryn. Utrzeć w makutrze.
Resztę cukru rozprowadzić w dwóch szklankach wody. Zagotować i dodać płatki róży.

Smażyć na małym ogniu. Gorący przełożyć do słoików. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 16.09.2011 21:14
zapowiada się pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak