Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salatka z pora i rzepy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pory 200 gram
rzepa 80 gram
jogurt naturalny 2/3 szklanki
chrzan ze słoika 1 łyżka
sól do smaku
mięta świeża siekana kilka listków
endywia kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: salatka z pora i rzepy

Pory oczyścić, pokroić w talarki, umyć i szybko zagotować w gorącej wodzie. Odcedzić. Rzepę obrać i pokroić w cienkie paski. Liście sałaty umyć.
Sos: Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, chrzanem, posiekaną miętą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać por i pokrojoną w paski rzepę. Ułożyć na kolorowych liściach sałaty. Posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak