Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń grysikowy z borówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
miód 1 łyżka
starta skórka z cytryny
jajko 1 szt.
orzechy włoskie
gruszki 100 gram
borówki 50 gram
grysik 40 orkiszowy

Przepis i sposób przygotowania na: budyń grysikowy z borówkami

Zagotować mleko, wsypać grysik i mieszając, gotować ok. 8 minut. Zdjąć kleik z kuchenki, dodać skórkę startą z cytryny i wymieszać z roztrzepanym żółtkiem, zmielonymi orzechami i miodem. Masę ostudzić i dodać ubitą na sztywno pianę z białka. Napełnić budyniem miseczkę i ozdobić przekrojonymi na pół gruszkami i borówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 02.07.2011 17:03
fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak