Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tosty z wątróbką 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka z kurczaka 200 gram
margaryna 20 gram
cebula biała 1 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
marchewki 2 szt.
seler 1 mały kawałek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
wino białe wytrawne 6 łyżek
ząbek czosnku 1 szt.
parmezan 1 łyżka
sól
chleb pełnoziarnisty 6 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: tosty z wątróbką 2

Pokrojoną w kostkę wątróbkę usmażyć w rozgrzanej margarynie, wyjąć.
W sosie ze smażenia udusić drobno pokrojoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, startą marchewkę i seler.
Dodać wątróbkę, koncentrat pomidorowy, wino i zmiażdżony ząbek czosnku, wszystko krótko poddusić. Dodać drobno posiekane zioła i parmezan. Przyprawić do smaku.
Wątróbkę z warzywami ułożyć na tostach, przekroić je w poprzek i szybko zapiec w grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 04.04.2011 17:26
musi niezle smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak