Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ W KMINKU

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg.
mąka 1 dag.
tłuszcz 5 dag.
kminek - do smaku
majeranek - do smaku
pieprz - do smaku
sól - do smaku
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ W KMINKU

Mięso natrzeć przyprawami, zostawić na dobę w lodówce.

Mięso obtoczyć w mące, zarumienić na tłuszczu. Upiec, polewać co jakiś czas wytwarzającym się sosem. Pod koniec pieczenia dodać cebulę. Wyjąć, pokroić na plastry, polać sosem powstałym podczas pieczenia. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak