Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczki z ziemniakami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 25 dag
ziemniaki ugotowane 40 dag
mąka pszenna 1\\2 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
masło do smażenia 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki z ziemniakami

Ser i ziemniaki skręcić przez maszynkę, dodać jajo, cukier i mąkę, zagnieść ciasto, z którego zwilżonymi w wodzie dłońmi formujemy małe placuszki. Powstałe placuszki należy obtoczyć w bułce tartej.Serniczki smażyć na maśle z dwóch stron (trzeba uważać przy przewracaniu na drugą stronę bo są bardzo delikatne). Podajemy gorące z dodatkiem dowolnej konfitury lub dżemu, ewentualnie posypane cukrem pudrem.

Serniczki to tradycyjny rosyjski deser.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 15.12.2011 10:25
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak