Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZTUKA MIĘSA ZAPIEKANA Z CHRZANEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 40 dag.
kapusta włoska 1/4 sztuki
kawałek mięsa wołowego 1 kg.
śmietana 1/2 szkl.
cebula 1 sztuka
chrzan świeżo starty 5 dag.
żółtko jajek 2 sztuki
sok z cytryny - -
ser tarty 15 dag.
sól - do smaku
pieprz - do smaku
tłuszcz - -

Przepis i sposób przygotowania na: SZTUKA MIĘSA ZAPIEKANA Z CHRZANEM

Mięso ugotować w osolonym wrzątku. Dodać podpieczoną cebulę i oczyszczoną włoszczyznę i gotować. Wyjąć, pokroić w grubsze plastry.
Włożyć do posmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia. Śmietanę wymieszać z chrzanem i żółtkami, zalać nią mięso. Wszystko posypać serem. Zapiec w piekarniku. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak