Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
szynka wieprzowa 1,5 kg
marchewka 2 szt
koncentrat pomidorowy 30 dag
por 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami

Mięso pokroić w kostkę, papryki pokroić w cienkie paseczki , pieczarki pokroić w plasterki, pora i marchew pokroić w talarki.W rondlu lub głębokiej patelni zeszklić por,dodać do niego marchew oraz pieczarki i paprykę. Podsmażyć dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać.Dolać szkalankę wody,dusić na małym ogniu.
Mięso w małych poracjach smażyc na złoty kolor i przekadać do warzyw. Ostatnią porcję mięsa opruszyć mąką i podsmażyć na złoty kolor, zalać szkalnką wody zagotować przełożyć do rondla z warzywami .Dodać kminek, liść laurowy, i kilka ziarem ziela angielskiego. Doprawic pieprzem, solą i odrobiną gałki muszkatałowej.Dokłądnie wymieszać.Dla lepszego smaku można zalać szklanką czerwonego wina. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok 40 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 27.08.2011 00:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak