Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FLACZKI z JARZYN

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 8-10 szt
pietruszka 4-5 szt
pory 2 szt
seler 1 szt
cebula 2 szt
masło 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat
mąka 2 łyzki
pulpety malusie
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: FLACZKI z JARZYN

Jarzyny umyć,wyszorować szczoteczką,oskrobać,pokrajać w zapałkę ,zalać wrzątkiem, dodać 2 łyżki masła i dusić do miękkości.W szklance wrzątku rozpuścić kostki bulionowe.Wlać do duszonych warzyw,doprawić solą,pieprzem,majerankiem,papryką i imbirem.Z pozostałego masła i mąki zrobić białą zasmażkę ,dodać do flaczków i zagotować.Bardzo dobre sa z malutkimi pulpetami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak