Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec brzoskwiniowo-orzechowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 25 dkg
żółtko jajek 2 szt
jajko 1 szt
cukier 10 dkg
mleko 1 filiżanka
mąka
Nadzienie:
orzechy mielone 20 dkg
cukier 5 dkg
Glazura:
czekolada 7 dkg
masło 1 łyżeczka
mleko
dżem morelowy 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec brzoskwiniowo-orzechowy

Żółtka i jajko ucieramy z cukrem,dodajemy mleko i roztopioną margarynę,następnie dodajemy mąkę.Ciasto dzielimy na 3 części.Pierwszą część rozciągamy na blasze i smarujemy dżemem,posypujemy połową orzechów zmieszanych z cukrem,przykrywamy drugim ciastem,smarujemy go pozostałym dżemem i posypujemy orzechami i znowu przykrywamy ciastem. Pieczemy.Po upieczeniu smarujemy glazurą z roztopionej czekolady,masła i mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 01.10.2012 11:33
swietny
Tomasz17 02.12.2011 21:15
musi być pyszne
Krystyna32 18.11.2011 14:37
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak