Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA SZPINAKOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 70 dag.
wywar z kości i warzyw 2 l.
śmietana 170 ml.
masło 1 łyżka
mąka 2 dag.
sól - do smaku
Ziele angielskie mielone Prymat - do smaku
czosnek - do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA SZPINAKOWA

Szpinak oczyścić, umyć, sparzyć wrzątkiem, odcedzić, zmielić.
Zmielony szpinak podsmażyć na rozgrzanym maśle.

Wywar zagotować,dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, dodać podsmażony szpinak, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, pogotować.
Przyprawić do smaku solą, czosnkiem. Bardzo smacznie smakuje z ugotowanym jajkiem.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak