Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 25 dkg
białko 1 szt
czekolada 1/3 szt
orzechy włoskie 14 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z orzechami

Ze zmielonych orzechów,cukru pudru i białka wyrabiamy masę którą dzielimy na dwie części.Czekoladę ścieramy na tarce i jedną porcję ciasta mieszamy z czekoladą.Na stolnicy posypanej cukrem wałkujemy obie części masy do grubości jednego centymetra.Układamy jedną część na drugą i zawijamy w roladę.Zostawiamy żeby się osuszyła.Gotowa do jedzenia następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 10.08.2011 09:27
Ciekawy pomysł.
jogobella23 04.04.2011 09:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak