Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE PO CYGAŃSKU

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

korniszony 10 dag.
cebula 4 sztuki
ketchup 2 łyżki
natka pietruszki - -
oliwa 50 ml.
czosnek - do smaku
musztarda - do smaku
cukier - do smaku
śledzie 1/2 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE PO CYGAŃSKU

Oczyszczone śledzie namoczyć na dobę, kilka razy zmienić wodę. Zdjąć skórkę. Przełożyć do słoika.

Cebulę obrać, umyć, pokroić na księżyce. Korniszony również pokroić. Natkę pietruszki posiekać. Cebulę, korniszony, natkę wymieszać. Mieszaninę polać oliwą, ketchupem, dodać przyprawy. Gotową mieszanką zalać śledzie w słoiku.

Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. SMACZNEGO !!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.10.2012 00:54
ciekawy przepis - wypróbuje
mala2021 11.01.2012 07:46
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak