Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWE HAMBURGERY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 0,5 kg
jajko 1 szt.
ogórek 1 szt.
pomidor 2 szt.
plastry ser żółtego 4 szt.
sałata
Kukurydza z Puszki
musztarda
majonez
pieprz, sól
olej do smażenia
bułka do hamburgerów 4 szt.
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWE HAMBURGERY

Łopatkę umyć zmielić, wymieszać z drobno posiekaną jedną cebulą i jajkiem, doprawić pieprzem i solą. Uformować 4 hamburgery i piec wolno na rozgrzanym oleju. Bułki włożyć do piekarnika i zagrzać. Drugą cebulę pokroić, ale już nie tak drobno jak do hamburgerów. Zagrzane bułki należy posmarować musztardą i majonezem, położyć sałatę, cebulę, hamburgera, plasterki ser żółtego, plasterki pomidora, ogórka posypać kukurydzą i polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata17ko 03.10.2010 13:58
pycha
mehia 28.06.2010 10:57
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak