Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 1 sztuka
marchew 1 sztuka
kapusta kiszona 10 dkg
Koperek suszony Prymat według uznania
kostka rosołowa 1 sztuka
boczek 10 surowy bez kości
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na boczku

Do garnka wkładamy opłukaną raz kapustę kiszoną i zalewamy woda i nastawiamy.
Następnie obieramy i kroimy w kosteczkę ziemniaka oraz marchew.
Boczek surowy kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni po czym dodajemy do naszego kapuśniaczku.
Doprawiamy koperkiem oraz pieprzem, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 19.05.2011 21:47
Uwielbiam tę zupę. Podobna robiła moja babcia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak