Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśnniaczek awaryjny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 15 dkg
ziemniak 1 sztuka
marchew 1 sztuka
Koperek suszony Prymat trochę
kostka rosołowa 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśnniaczek awaryjny

Do małego garnka wkładamy kapustę i zalewamy wodą następnie nastawiamy i obieramy ziemniaka, płuczemy do pod bieżącą wodą po czym kroimy go w kostkę i dorzucamy do naszego kapuśniaczka, marchew kroimy także w kostkę.

Dosypujemy koperku,pieprzu (według uznania)
I wrzucamy kostkę rosołowa.

Gotujemy aż ziemniaki i marchew będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak