Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dukanowe pączki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
słodzik w proszku 1 łyżka
otręby owsiane 2 łyżki
otręby żytnie 2 łyżki
otręby pszenne 2 łyżki
mazeina 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat waniliowy
jogurt naturalny 50 odtłuszczony
mleko w proszku 3 (odtłuszczone)
twaróg 25 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Dukanowe pączki

Twaróg zmiksować blenderem. Oddzielić białka od żółtek. Otręby zmielić. Żółtka utrzeć ze słodzikiem do białości, cały czas miksując dodać jogurt, otręby, mleko w proszku, mazeinę, proszek do pieczenia i aromat. Na końcu delikatnie wmieszać do masy ubite na sztywną pianę białka. Masę przełożyć do silikonowych foremek. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu uchylić piekarnik i zostawić pączki do ostygnięcia. Można przełożyć Dukanowym budyniem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak