Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z kompotu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki
cukier
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z kompotu

Gruszki obieramy ze skóry ,kroimy na ćwiartki wydrążamy środki .Słoiki 0,9 l napełniamy twardymi gruszkami .Wsypujemy do każdego po łyżce cukru .Zalewamy zimna woda przegotowana .Zakręcamy i pasteryzujemy około 25 minut od zawrzenia wody..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.01.2013 11:13
bardzo dobre są takie gruszki
Bernadeta1 14.11.2012 00:10
pyszne gruszki
olkaaa 09.04.2012 16:57
extra
IZABELA29 16.03.2012 07:49
ja zalewam wodą , lubie twarde gruszki
Ewelina38 11.02.2012 15:07
smaczna gruszka, a i sam kompocik pyszny :)
angelika14 13.05.2011 15:43
uwielbiam gruszki
barbara11561 06.05.2011 06:41
Lubię gruszki,ale też najpierw je troszkę obgotuję bo są potem bardzo twarde:)
ben-ka 13.04.2011 10:37
Ciekawie to robisz,już wcześniej też czytałam w Twoich przepisach - ja zazwyczaj gotuję syrop i dopiero zalewam owoce:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak