zupa truskawkowa

zupa truskawkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 Szklanka
  • jajko

  • cukier

    4 łyżeczki
  • laska wanilii

    1/4
  • truskawki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki zmiksować. Z białka ubić pianę dodając na końcu 2 łyżeczki cukru. Żółtko utrzeć z pozostałym cukrem. Następnie zagotować mleko z laską wanilii. Potem wyjąć ją. Na wrzące mleko wykładać małą łyżeczką porcje piany z białek. Gotować zupę ok. minutki. Powstałe pianki wyjąc łyżka cedzakową i odłożyć na talerzyk. Mleko zdjąć z ognia i wlać powoli żółtka utarte z cukrem. Dokładnie wymieszać aż zupa zgęstnieje. Powstałą masę wymieszać z musem truskawkowym. Na wierzch ułożyć pianki z białek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

16.12.2013 21:22
nigdy nie robiłem zupy na słodko

agnieszka214

30.07.2011 07:04
wspaniałe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat