Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztetz dynią i przecierm pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

startej dyni 5 szklanek
przecieru pomidorowego 125 szklanki
czarnej fasoli 1,5 szklanki
majeranku 1 łyżka
curry 1 łyżka
soli 1 łyzka
kaszy manny 1 szklanka
suszonego cząbru 1 łyżeczka
ząbki czosnku 3
pieprz
olej 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztetz dynią i przecierm pomidorowym

Fasolę moczyć przez całą noc, zmienić wodę, ugotować. Dodać cząber i przyprawić solą pod koniec gotowania. Wlać przecier, zmiksować. Osobno na rozgrzanym oleju prażyć curry przez ok. minutę. Wsypać dynię, smażyć 10 minut. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę, dodać. Przygotowane składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Przyprawić. Wypełnić blaszkę uprzednio natłuszczoną i oprószoną bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 29.05.2011 11:22
ciekawe jak smakuje...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak