Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1/2 szkl.
mąka 1 i1/2 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masa makowa
mak 1 i1/2 szklanki
cukier 1 szkl
masło 1 kostka
jaja 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z makiem

CIASTO:Jaja ubić z cukrem i resztę pokoleji dodawać, dobrze wymieszać. Piec około 45 minut. Ostudzić i przekroić na połowę.
Masa:Mak sparzyć odcedzić z wody i gotować na wolnym ogniu 10 minut, dodać masło, cukier rozetrzeć z jajkiem i powoli dodawać stale mieszając z makiem i masłem. Mąkę rozrobić w małej ilości zimnej wody, wlać i gotować przez parę minut na wolnym ogniu.
Przekrojony biszkopt smarować gorącą masa makową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 09.08.2011 22:56
Smaczne ciasto
wiola28a 18.05.2011 14:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak