Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto brzoskwiniowe na kruchym spodzie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier puder 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
margaryna 25 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 3 szt
jajko 1 szt
śmietana 3 łyżki
brzoskwinie 1 kg
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe na kruchym spodzie

Mąkę,proszek do pieczenia, cukier puder i waniliowy oraz masło siekamy nożem. Dodajemy jajko, śmietanę oraz żółtko i wyrabiamy ciasto, które dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na natłuszczoną blachę. Umyte brzoskwinie przekrawamy na połówki i obtaczamy w galaretce w proszku. Owoce wykładamy na ciasto i przykrywamy drugą częścią rozwałkowanego ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 09.01.2012 10:49
pyszne :)
tomek18 11.07.2011 13:42
super
Juleczka20 28.04.2011 09:37
pycha
misiek123 08.04.2011 21:31
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak