truskawmi pod pierzynką

truskawmi pod pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    30 dag
  • żółtka

    2
  • cukier

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Formę żaroodporną wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Następnie ułożyć umyte i osuszone truskawki. Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Zalać powstałą masą truskawki. Piec ok. 10 minut. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sylwia56

05.07.2012 14:48
pycha

IlonaAlbertos

23.06.2012 11:59
Smaczny deser.

Gosia311

13.03.2011 13:49
uwielbiam truskawki

kamilaj

02.11.2010 18:04
kocham truskawko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat