Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawmi pod pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 30 dag
żółtko jajek 2
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: truskawmi pod pierzynką

Formę żaroodporną wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Następnie ułożyć umyte i osuszone truskawki. Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Zalać powstałą masą truskawki. Piec ok. 10 minut. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 05.07.2012 14:48
pycha
IlonaAlbertos 23.06.2012 11:59
Smaczny deser.
Gosia311 13.03.2011 13:49
uwielbiam truskawki
kamilaj 02.11.2010 18:04
kocham truskawko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak