truskawkowe ptasie mleczko

truskawkowe ptasie mleczko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    50 dag
  • kremówka

    10 dag
  • galaretka truskawkowa

  • łyżka soku z cytryny

  • gotowa polewa z białej czekolady

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte truskawki zmiksować. Galaretkę rozpuścić w ½ szklanki wrzątku, ostudzić a następnie zmiksować ją z musem truskawkowym. Dodać kremówkę, sok z cytryny i ponownie zmiksować. Masa ma stać się puszysta i lekka. Dno i boki foremki wyłożyć dokładnie folią i wylać powstałą masę. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie wyłożyć ptasie mleczko na deskę, zdjąć folię i pokroić na mniejsze kawałki. Każda jedną posmarować białą czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

27.05.2013 20:16
pyszny deser

ajres

27.01.2012 20:31
smaczne

Pacia

29.08.2011 21:54
ale pycha-uwielbiam ptasie mleczko, jeszcze nie jadłam takiego własnej roboty, dodaję aby spróbowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat