Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z duszoną rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 3 łyżki
masło 2 łyżki
marchewka młoda 4 szt
dymka ze szczypiorkiem 4 szt
seler naciowy 2 szt
rzodkiewka 2 pęczki
bulion 100 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z duszoną rzodkiewką

Mięso umyj,osusz,pokrój na kawałki,oprósz solą i pieprzem.Odstaw na 15 minut.Usmaż na oleju z masłem.Marchewki,dymki i seler oczyść,umyj,pokrój na plastry.Warzywa dodaj do kurczaka,podlej bulionem,włóż liść laurowy,estragon,tymianek,duś na małym ogniu 30 minut,mieszając.Rzodkiewki umyj,wrzuć do rondelka,dodaj masło,odrobinę wody,sól i pieprz do smaku.Zagotuj,zmniejsz ogień,duś około 10 minut.Podawaj do kurczaka.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 16.09.2011 22:29
pycha
Iwona45 28.07.2011 18:58
super
Ania67 07.06.2011 09:37
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak