Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybka po królewsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Płaty rybne 2 kg
cebula 1 kg
olej 1 szkl
mąka pszenna 3 łyżki
jajko 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżki
pieprz, sól do smaku
woda 3 szkl
ocet 1 szkl
sól, cukier do smaku
przecier pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: rybka po królewsku

płaty pokroić na części i doprawić panierować i smażyć z obu stron cebule poddusić na oleju ZALEWA woda ocet sól cukier i przecier zagotować dodać podduszoną cebulę i gotować ok 5 minut na półmisku ułożyć rybę i układac warstwami z cebulą wierzch zalać zalewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 28.12.2011 17:21
pyszna
KasiaK90 09.12.2011 22:40
po królewsku..mmm pycha
ewelina63 15.05.2011 14:13
nie jestem królową, ale też chętnie bym zjadła ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak