Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pianka malinowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 Szklanka
cukier puder 2 łyżeczki
śmietanka 2 łyżki
maliny świeże 1-2 garść
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pianka malinowa

Mleko zagotować następnie dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Po ostudzeniu dodać cukier. Owoce zmiksować i przetrzeć przez sitko. Dodać śmietankę i mleko. Powstałą masę wlać do pucharków i dokładnie schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować kleksem śmietany i całymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak