Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z sosem tuńczykowym z kukuryczą, cebulą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
masło 1 łyżka
pieczarki
makaron rurki
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kwaśna śmietana 1 kubek

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z sosem tuńczykowym z kukuryczą, cebulą i pieczarkami

gotujemy makaron.
Masełko rozgrzewamy na patelni i smażymy cebulę, pieczarki wrzucamy pokrojone w plastry, jak odparuje z nich woda wrzucamy odcedzonego tuńczyka i całość przez chwilę podsmażamy.
Następnie dodajemy śmietankę i doprawiamy pieprzem i solą.
Łączymy z wcześniej ugotowanym makaronem i dodajemy kukurydzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 01.04.2011 12:21
chyba dzisiaj się skuszę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak