Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś z pieczarkami, z serem, cebulą i czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 250 g
pieczarki 35 dag
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
śmietana proc 1/2 szklanki
czosnek 3-4 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
żółty ser starty 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś z pieczarkami, z serem, cebulą i czosnkiem

Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć na patelni, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć rybę. Piec w temperaturze 200 st. ok. 25 minut. Masło rozetrzeć ze śmietaną, solą, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i serem.
Zalać rybę, posypać bułką tartą i papryką.
Zapiec aż bułka się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak